Времето: Облаци и дъжд

времето

Времето ще бъде облачно и дъждовно.

Значителни ще са валежите в източната половина от страната и крайните югозападни райони. Ще духа умерен североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Температурите ще са без съществен дневен ход – минималните ще са предимно между 4° и 9°, а максималните ще са между 5° и 10°.

В Пловдив и Асеновград времето ще бъде облачно и дъждовно. Минималната и максимална температура ще са близки – между 9°-10°.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца.

В планините

ще бъде облачно и с валежи от дъжд, над 1800 метра – от сняг. Ще духа до умерен вятър от запад – северозапад, който привечер ще се ориентира от изток, югоизток и временно ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.

По Черноморието

ще бъде облачно и дъждовно. След обяд валежите ще са значителни. Ще духа умерен североизточен вятър и с него температурите ще се понижат. Максимални температури ще са 10-12°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето ще изгрее в 6:59 часа и ще залезе в 17:21 часа. Продължителност на деня 10:22 часа.

Луната ще изгрее в 10:31 часа и ще залезе в 19:59 часа. Осветеност на диска в 0h UT 11 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.

Подобни статии

Top