Времето: Температурите падат, облаци и дъжд над страната

За Пловдив се очакват слаби превалявания

Времето над страната ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, a в планините – от сняг. Ще духа слаб вятър, който през деня ще се ориентира от север-североизток и ще се усили до умерен. С него ще прониква студен въздух и с понижението на температурите – на места в Предбалкана и високите котловинни полета на Западна България, дъждът ще се примеси със сняг. Минималните температури ще са между 2° и 7°, максималните – между 4° и 9°.

 

В Пловдив и Асеновград времето ще е облачно и дъждовно. Минималната температура ще бъде около 5°, а максималната ще е едва с няколко градуса по-висока – около 8°.

Атмосферното налягане ще е малко по-ниско от следното за месеца, но в следобедните часове ще се повиши.

Над планините

ще бъде облачно с валежи от сняг, под 1200 метра – от дъжд. Ще духа умерен, по откритите места и временно силен север-северозападен вятър. С него температурите ще се понижават и до вечерта и в по-ниските части дъждът ще премине в сняг. Максимална температура на 1200 метра – около 2°, на 2000 метра – около минус 5°

Над Черноморието

ще е предимно облачно, на места с валежи от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 7° и 9°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето сутринта ще е 1-2 бала, след обяд ще се усили до 3 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:18 часа и ще залезе в 18:03 часа. Продължителност на деня 10:44 часа.

Луната ще изгря в 05:36 часа и ще залезе в 14:51 часа. Осветеност на диска в 0h UT 10 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

Подобни статии

Top