Времето: Облаци и дъжд, преминава студен атмосферен фронт - DC news

Времето: Облаци и дъжд, преминава студен атмосферен фронт

През страната ще премине студен атмосферен фронт.

Ще е облачно, сутринта дъжд ще вали в Западна България, а до края на деня валежите ще обхванат и източните райони. След обяд от запад валежите ще започнат да спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, който след обяд постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и в Дунавската равнина временно ще се усили. Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните – между 11° и 16°, малко по-високи в югоизточната част от страната. В София минимална – около 6°, максимална – около 9°.

В Пловдив и Асеновград ще е облачно, ще превалява и дъжд. Минималните температури ще бъдат около 7°, максималните ще достигат до 16°.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за месеца. По-късно след обяд ще започне да се повишава.

В планините

времето ще е облачно и дъждовно, над 1200 метра дъждът ще се примесва със сняг. По високите части ще се образува снежна покривка. След обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието

облачността ще е значителна и след обяд ще има валежи от дъжд, който още до вечерта ще спрат. Ще духа до умерен югозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от запад северозапад. Максималните температури ще бъдат 15°-18°. Температурата на морската вода ще е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 21 мин. и залязва в 17 ч. и 01 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 40 мин.

Луната в София залязва в 14 ч. и 10 мин. и изгрява в 00 ч. и 53 мин. на 18.11. Фаза на луната: един ден след последна четвърт.

През нощта срещу петък

вятърът ще отслабне, а в петък временно в Дунавската равнина ще бъде от изток-североизток, до вечерта отново ще придобие южна компонента. Облачността за кратко ще се разкъса, но след обяд в петък пак ще се увеличи; предимно слаби валежи от дъжд ще има на отделни места, главно в Западна България. Минималните температури ще са с два-три градуса по-ниски, а дневните в по-голямата част от страната ще останат почти без промяна, в Горнотракийската низина и покрай Дунав, където ще има мъгла, ще се задържат по-ниски.

В събота

облачността отново временно ще се разкъса, но до вечерта ще се увеличи и ще завали, отначало в северозападните райони, а до вечерта и на места в останалата част от страната.

Подобни статии

Top