Времето: Облаци и дъжд през деня, вечерта – сняг

В низините и котловините ще има ниска слоеста облачност или мъгла.

Над останалата част от България ще бъде облачно и със слаби превалявания от дъжд. По-значителни ще са количествата на валежа в планинските райони и привечер на места в Предбалкана и Южна България дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 2° и 7°, в районите с трайна мъгла температурите ще са без съществен дневен ход.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно и дъждовно. Минималните температури ще са близки до нулата, но остават положителни. Сутринта живакът  на термометрите ще показва плюс 2°. През деня максималните стойности няма да надвишат 6°. 

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще бъде облачно и с валежи предимно от сняг, слаб. Под около 1200 метра валежите ще са от дъжд. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – минус 3°.

По Черноморието

ще бъде облачно и на места по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Сутринта на места видимостта ще е намалена. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 8-10°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:46 часа и ще залезе в 16:53 часа. Продължителност на деня 9:07 часа.

Луната ще изгрее в 16:32 часа и ще залезе в 06:40 часа. Осветеност на диска в 0h UT 98 %. Фаза на луната: пълнолуние.

Подобни статии

Top