Времето: Облаци и дъжд, за Коледа – сняг

Облачността днес ще се увеличава

и след обяд от северозапад ще започнат превалявания от дъжд, които до полунощ ще обхванат почти цялата страна. През деня ще духа умерен запад-югозападен вятър, но по-късно след обяд ще започне да се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°. Максималните ще са между 8 и 13°, на места в Предбалкана и по-високи. Вечерта, с понижението на температурите, на места във високите полета на Западна България, дъждът ще преминава в сняг, но ще е в процес на спиране.

В Пловдив и Асеновград времето ще е променливо. По обяд ще се появят облаци и до вечерта ще завали дъжд. Минималната температура ще бъде около 2°, а максималната ще достига до 8°. 

Атмосферното налягане до вечерта ще се понижава, ставайки по-ниско от средното за декември, след което ще започне да се повишава.

В планините

ще е ветровито, със силен, по високите и открити части до бурен западен вятър, който вечерта ще се ориентира от север-северозапад. В следобедните часове ще има превалявания от дъжд, на височина над 2200 метра – от сняг, вечерта и в по-ниските части. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието

облачността ще е значителна и привечер от север ще започнат превалявания от дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър и с него дневните температури ще се повишат, максималните ще са между 10° и 14°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

На 24.12.2018 слънцето ще изгрее в 07:55 часа и ще залезе в 16:57 часа. Продължителност на деня 09:02 часа.

На 24.12.2018 луната ще изгрее в 19:04 часа и ще залезе в 09:21 часа. Осветеност на диска в 0h UT 98 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

Подобни статии

Top