Времето: Облаци и дъжд, жълт код в половин България

От югозапад отново ще започне да превалява дъжд и до сутринта на много места в страната ще завали.

Вятърът в Източна България ще се ориентира от югоизток и ще се усили. Минималните температури ще са от малко над нулата в Дунавската равнина, до 9-10° по Южното Черноморие. Ще е предимно облачно и дъждовно. Сутринта на места в равнините ще има мъгли. След обяд от запад валежите ще започнат да спират. В Източна България ще духа умерен югоизточен вятър, в Западна – слаб от запад. Максималните температури ще са между 7° и 12°, по-ниски в северозападната част от страната, където преди обяд дъждът ще се примесва със сняг.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно и дъждовно. Температурите остават високи за това време на годината и минималните сутринта ще са около 6 градуса, максимални – 12 градуса.

Атмосферното налягане се понижава и ще бъде значително по-ниско от средното за месеца.

В планините

ще е облачно с валежи от дъжд, над около 1300 метра – от сняг. След обяд от югозапад валежите ще започнат да спират. Вятърът ще е слаб до умерен от югозапад, в масивите от Източна България – силен от юг. Максимална температура на 1200 метра – около 6°, 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието

ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен, след обяд и временно силен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха между 11° и 13°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

На 12.12.2020 слънцето ще изгрее в 7:48 часа и ще залезе в 16:52 часа. Продължителност на деня 9:04 часа.

На 12.12.2020 луната ще изгрее в 4:48 часа и ще залезе в 15:19 часа. Осветеност на диска в 0h UT 7.8 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

Подобни статии

Top