Времето: Облаци и сняг

Превалявания от сняг ще има до обяд, те ще са предимно слаби, по-обилни и на повече места ще са в планините. По Черноморието и покрай Дунав преваляванията ще са от дъжд и мокър сняг. С умерен, в Източна България до силен вятър от север-североизток ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°, максималните – между 1° и 6°, по-високи по долното поречие на Струма.

В Пловдив и Асеновград ще бъде предимно облачно. Сутринта ще превалява слаб сняг, но до обяд снегът ще преминава в дъжд. Ще бъде студено с минимални температури около 1 градус, максимални до плюс 6 градуса. 

Атмосферното налягане ще се задържи без съществена промяна; ще е по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще е предимно облачно, мъгливо и ще превалява сняг. Със силният североизточен вятър ще има условия и за снегонавявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра – около минус 10°.

Над Черноморието

ще е предимно облачно и главно в часовете преди обяд ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максимални температури между 4° и 6°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

На 15.02.2019 слънцето ще изгрее в 07:25 часа и ще залезе в 17:56 часа. Продължителност на деня 10:31 часа.

На 15.02.2019 луната ще изгрее в 13:17 часа и ще залезе в 03:36 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Подобни статии

Top