Времето: Облаците и валежите остават, жълт код за 11 области

времето

Времето ще е облачно, на много места с валежи от дъжд.

Значителни ще са през деня в Централна България. Почти без валежи ще остане в източните райони. С умерен, в източните райони и поречието на Дунав и временно силен вятър от изток-североизток ще продължи да застудява. Дневните температури ще са почти без дневен ход. Минималните температури ще са между 5° и 10°, максималните – между 7° и 12°.

Жълт код обяви НИМХ за 11 области. Това са Пловдив, Благоевград, Кърджали, Смолян, Хасково, Пазарджик, Стара Загора, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Плевен.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно и дъждовно. Минимални температури около 8°, максимални – 11°. 

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и бавно ще се повишава.

Над планините

ще е облачно с валежи от дъжд, по-значителни в Рило-Родопската област и на места в централните райони на Стара планина. Над около 1700 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен и временно силен югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 4°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието

ще е облачно с превалявания от дъжд. Ще духа умерен и временно силен вятър от изток-североизток. Ще продължи да се застудява. Максималните температури ще са между 10° и 12°. Температурата на морската вода е 17°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:26 часа и ще залезе в 16:59 часа. Продължителност на деня 9:33 часа.

Луната изгря тази нощ в 02:02 часа и ще залезе в 14:58 часа. Осветеност на диска в 0h UT 27 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

Подобни статии

Top