Времето: Облаците остават

Времето ще е слънчево сутринта

Преди обяд, в повечето места, ще настъпи временно спиране на валежите и разкъсване на облачността до слънчево. След обяд и до полунощ отново на много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В отделни райони валежите ще са интензивни, възможни са градушки. Ще духа до умерен, в Североизточна България и временно силен северозападен вятър. Максимални температури между 24° и 29°.

В Пловдив и Асеновград денят ще започне с облачно време. Към обяд слънцето ще се покаже, но след обед отново ще се заоблачи и ще превали слаб дъжд. Температурите остават непроменени и максималните стойности ще са около 28°.

Над планините

облачността ще е по-често значителна. На много места, главно в следобедните часове ще има валежи и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието

облачността ще е предимно значителна и на много места, главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен, по северното крайбрежие и временно силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 25°-28°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Подобни статии

Top