Времето: Облаците отстъпват, през деня ще е слънчево, но по-хладно - DC news

Времето: Облаците отстъпват, през деня ще е слънчево, но по-хладно

Времето ще бъде слънчево.

Сутринта ще е хладно, а на места главно по западното поречие на Дунав видимостта ще е намалена от мъгла. През деня ще има временни увеличения на облачността над източната половина от страната, но ще е без валежи. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между 4° и 9°. Максималните ще са между 19° и 24°, малко по-ниски по морския бряг, в София около 21°.

В Пловдив и Асеновград ще е слънчево, но температурите няма да са много високи. Минималните ще са около 6°, а максималните ще достигат до 23°. 

Атмосферното налягане ще е значително по-високо от средното за месеца.

В планините

ще бъде слънчево, над масивите в Източна България с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Сутринта ще е сравнително студено, а през деня максималната температура на 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието

ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, който вечерта ще стихне. Максималните температури на въздуха ще са 16-19°, температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 1 мин. и залязва в 20 ч. и 45 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 43 мин.

Луната в София изгрява в 23 ч. и 58 мин. предния ден и залязва 8 ч. и 35 мин. Фаза на луната: три дни след пълнолуние.

Подобни статии

Top