Времето: Облаците се разкъсват, но на места ще вали

Над Западна България облачността ще е разкъсана и до ранния след обяд предимно значителна и на изолирани места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над Рило-Родопската област. Над източната половина от страната през деня – слънчево, с разкъсана висока облачност.

Вятърът ще е слаб до умерен от изток-югоизток, но в сутрешните часове за кратко ще стихне. Минималните температури ще са от 0° до 5°, но условия за по-ниски температури ще има на места, главно в североизточните райони на страната и източната част на Горнотракийската низина. Максималните температури ще са предимно между 14° и 19°, по-ниски по Черноморието – 10°-12°.

В Пловдив и Асеновград ще има разкъсана облачност. Минималните температури ще са около 2 градуса, през деня ще се покачат до 17 градуса. 

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините

в западната половина на страната облачността ще е предимно значителна и около обяд на отделни места ще превали краткотраен дъжд, над около 2000 метра – сняг. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над Рило-Родопската област. Вятърът постепенно ще се ориентира от юг-югозапад и ще е умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието

ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 10°-12°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На 04.04.2019 слънцето ще изгрее в 07:05 часа и ще залезе в 19:56 часа. Продължителност на деня 12:51 часа.

На 04.04.2019 луната ще изгрее в 07:03 часа и ще залезе в 19:01 часа. Осветеност на диска в 0h UT 2 %. Фаза на луната: новолуние.

Подобни статии

Top