Времето: Облаците се разкъсват, след обед слънце

Облачността ще продължи да се разкъсва и намалява и след обяд над повечето райони ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на места в равнините и котловините видимостта ще е намалена. В Източна България ще духа слаб вятър от север-северозапад, в останалите райони ще остане почти тихо. Максималните температури ще са между 4° и 9°, в крайните югозападни райони – до 10°-12°.

В Пловдив и Асеновград облачността ще се разкъса и  през целия ден  ще е предимно слънчево. Все още остава студено с минимални температури сутринта от минус 1 до 0 градуса. През деня живакът на термометрите няма да надвишава  повече от 7 градуса. 

Атмосферното налягане е и ще бъде около средното за месеца.

Над планините

сутринта облачността ще продължи да се разкъсва и намалява и през по-голямата част от деня ще е предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен. Температурите ще се повишават и максималната на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието

преди обяд облачността ще е все още значителна, но по-късно през деня ще разкъсва и намалява. Преди обяд ще духа до умерен северен вятър, който след обяд ще отслабва. Максималните температури ще са 5°-6°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

На 09.02.2019 слънцето ще изгрее в 07:33 часа и ще залезе в 17:49 часа. Продължителност на деня 10:15 часа.

На 09.02.2019 луната ще изгрее в 09:55 часа и ще залезе в 22:14 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.

Подобни статии

Top