Времето: Облаците се разкъсват, следобед отново се връщат

времето

От северозапад облачността, средна и висока, ще се увеличава.

Над югоизточната половина от страната преди обяд облачността ще е все още значителна, след обяд – ще се разкъса и намалее. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще е предимно умерен. Минималните температури ще са предимно между 1° и 6°, до 8°-9° по Черноморието. Максималните температури ще са между 11° и 16°.

В Пловдив и Асеновград ще има разкъсана облачност, до слънчево време. Минималната температура ще бъде около 6°, а максималната ще достига до 16°.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца и слабо ще се повиши.

Над планините

облачността ще е променлива. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието

облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 12° – 15°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето ще изгрее в 06:46 часа и ще залезе в 18:27 часа. Продължителност на деня 11:41 часа.

Луната ще изгрее в 20:45 часа и ще залезе в 08:01 часа. Осветеност на диска в 0h UT 97 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

Подобни статии

Top