Времето: Облаците се връщат, ще превали и дъжд

времето

Облачността от запад отново ще започне да се увеличава.

Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Облаците ще обхванат и Източна България, и след обяд над цялата страна ще бъде значителна, а вечерта в западните райони ще започнат и превалявания от дъжд. Ще духа слаб юг-югозападен вятър, който през деня ще започне да се усилва и през нощта срещу понеделник по долината на Струма, в Източна България и по северните склонове на планините ще бъде силен.

През нощта срещу понеделник на много места от запад на изток ще има валежи от дъжд. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°.

В Пловдив и Асеновград времето ще бъде облачно, но валежи от дъжд не се очакват. Минималните температури ще са около нулата, а максималните ще достигат до 10°. 

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и ще се понижава.

Над планините

облачността ще е значителна. Вечерта ще започнат валежи от сняг, под 1500 метра – от дъжд. Ще духа умерен и силен, вечерта бурен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието

преди обяд ще преобладава слънчево време, но облачността до вечерта постепенно ще се увеличи. Ще остане без валеж. Ще духа до умерен южен вятър, който през деня ще се усилва и вечерта вече ще е силен. Максималните температури ще бъдат между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но ще се усилва и вечерта по северното крайбрежие ще бъде 4 бала.

Подобни статии

Top