Времето: Очакват се мъгла и слаби валежи

Преди обяд

на места в низините и около водните басейни ще се образува краткотрайна мъгла или ниска облачност. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°. През деня над Северна България ще има разкъсана облачност, намаляваща след обяд до слънчево. Над Южна България облачността ще е променлива, по-значителна над Рило-Родопската област, където слабо ще превали. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен северозападен вятър. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 18° и 23°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде слънчево.  Максималните температури в следобедните часове ще бъдат  около 22 градуса. Минимални около 10°-12°.

Над планините

ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността над масивите от Южна България, но само на отделни места в Рило-Родопската област краткотрайно ще превали. Ще духа умерен, по билата и временно силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 13°, на 2000 метра – около 6°.

Над Черноморието

ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Максимални температури на въздуха и морската вода: 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Подобни статии

Top