Времето: Оранжев код за дъжд и вятър

До 60 л/кв. метър дъжд се очаква днес и утре в Пловдив,

съобщиха от НИМХ. Обявен е оранжев код за валежи с количества от 35 до 50 л/кв.м, но е възможно на места те да бъдат и по-обилни. Подобна ще е ситуацията в областите Стара Загора, Хасково, Кърджали, Сливен и Ямбол. В Пазарджик е обявен жълт код, с количества дъжд до 40 л/кв.м.

Силни валежи от дъжд, придружени със силен вятър със скорост от 15-20 м/сек., се очакват днес и утре в Южна и Югоизточна България. От местното поделение на института е отправено щормово предупреждение за опасно време.

На 25.10.2017 година валежите ще продължат, като отново има опасност от значителни количества. Привечер дъждът ще отслабне.

Днес ще бъде облачно и дъждовно. Студеният фронт се движи от запад на изток. По линия на фронта в централните, а по-късно и в източните райони на места ще има значителни валежи от дъжд, придружени с усилване на вятъра, който още се ориентира от северозапад, а през деня в югоизточните райони от североизток. Ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат и ще бъдат между 8° и 13°.

В Пловдив и Асеновград минималната температура ще е 10°, а максималната – до 12°.

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над около 1800 метра – от сняг. Ще духа силен, временно и бурен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 2°.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа умерен, временно и силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 15° – 17°. Температурата на морската вода е 17° – 19°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Подобни статии

Top