Времето: Оранжевият код за валежи остава и днес

времето

Валежите в повечето райони на страната ще спрат,

над югозападните райони и облачността за кратко ще се разкъса. В Североизточна България през нощта и сутринта все още ще вали дъжд, но с понижението на температурите дъждът ще преминава в сняг и там ще има условия за поледици и заледявания. Преобладаващите минимални температури ще са от минус 1° до 4°. В ранните сутрешни часове от югозапад отново ще завали, най-късно, вечерта в Източна България: в по-голямата част от Северна България и в планинските райони – сняг, в Южна България и по Черноморието – дъжд. Вятърът ще бъде от изток-североизток, слаб до умерен. Дневните температури ще са в широки граници: от около 0° в Северозападна България до около 10° в югоизточните райони.

Остава оранжевия код за обилни валежи и поледици

в Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Смолянска и Кърджалийска области. Жълт код предвиждат синоптиците в други 18 области на страната. В Кюстендил, Перник, София град и София област кодът е за проливни дъждове и поледици. За Видин, Монтана, Враца, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Шумен, Разград и Силистра кодът е за поледици и сняг, а в Сливен, Стара Загора и Хасково ще вали проливно.

В Пловдив и Асеновград остава облачно, отново ще вали дъжд. До надморска височина около 1000 м ще вали дъжд, над 1400 м – сняг. Количества за денонощието ще бъдат между 30-50 л/кв.м. Минималната температура ще е около 3°. Остава топло за сезона, с максимална температура около 9°. 

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над планините,

след временното спиране на валежите и разкъсване на облачността, още сутринта от югозапад ще завали сняг, под около 1000 метра – дъжд и сняг. Отново интензивни ще са валежите в много райони, на отделни места в Рило-Родопската област, надхвърлящи 50 л/кв.м. Ще духа силен вятър от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието

ще е облачно. В сутрешните часове валежи от дъжд ще има главно по Северното Черноморие. По-късно през деня валежите временно ще спрат, но вечерта и през нощта срещу петък отново ще завали, предимно слаб дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-10°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

На 25.01.2019 слънцето ще изгрее в 07:48 часа и ще залезе в 17:29 часа. Продължителност на деня 09:40 часа.

На 25.01.2019 луната ще изгрее в 22:50 часа и ще залезе в 10:38 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

Подобни статии

Top