Времето: Остава без съществена промяна- на места ще има мъгла, възможно е да вали сняг

Над страната ще има значителна средна и висока облачност, а в низините и котловините ще има мъгли или ниска облачност, които в Дунавската равнина ще се задържат отново през целия ден и там ще остане най-студено. Ще бъде тихо. Минималните температури ще са предимно между минус 7° и минус 2°, в крайните югозападни райони и по Черноморието – малко над нулата. Максимални – между 4° и 9°, в Дунавската равнина минус 3° – 0°.

В Пловдив и Асеновград до обяд ще бъде предимно облачно. След обед слънцето ще се покаже и температурите леко ще се повишат, като максималните ще достигнат 6 градуса над нулата. Минимални температури в сутрешните часове около минус 4 градуса. 

Атмосферното налягане в сутрешните часове ще бъде малко по-ниско от средното за декември. През деня бавно ще се повишава.

Над планините

ще има значителна средна и висока облачност. Само на отделни места е възможно да превали слаб сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието

ще има мъгли или ниска облачност. В следобедните часове ще има временно подобрение на видимостта и намаление на облачността. Ще духа слаб вятър, предимно от северозапад. Максимални температури на въздуха: 7°-10°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

На 04.12.2018 слънцето ще изгрее в 07:40 часа и ще залезе в 16:53 часа. Продължителност на деня 09:13 часа.

Подобни статии

Top