Времето: Остава хладно и ветровито

Ще има променлива облачност.

До обяд на изолирани места, главно в планините и крайните югоизточни райони ще превали. След обяд над западните райони облачността ще намалява до слънчево, а до вечерта и над централните и източните части на страната ще се изясни. Ще е ветровито, с предимно умерен северозападен вятър. Хладно, с преобладаващи минимални температури между 5° и 10°, максимални – между 16° и 21°.

В Пловдив и Асеновград времето остава без съществена промяна – ще бъде предимно облачно, но валежи не се очакват. Температурите остават ниски за това време на годината, максималниите няма да надвишават 2о°. Минимални сутринта около 12°. 

Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините

преди обяд облачността ще е по-често значителна, ще е и мъгливо и на изолирани места ще превали. По-късно през деня над масивите в Западна България облачността ще намалява до слънчево, а до вечерта и на изток ще се изясни. Ще остане ветровито с умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието

облачността ще е предимно значителна. До сутринта повишена вероятност за валежи има в крайните южни райони, през останалата част от деня ще е без валежи. Вечерта облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа предимно умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 16°-18°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в заливите – 2 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 15 мин. и залязва в 19 ч. и 22 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 07 мин.

Луната залязва в 9 ч. и 29 мин. и изгрява в 20 ч. и 44 мин. Фаза: два дни след пълнолуние.

Подобни статии

Top