Времето: Остава облачно и дъждовно - DC news

Времето: Остава облачно и дъждовно

Времето ще остане предимно облачно, на отделни места със слаби валежи от дъжд.

След обяд над западните райони облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще продължи да духа до умерен северозападен, в Източна България северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София около 6°.Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в София около 1°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно, но валежите ще спират и слънцето за кратко ще се показва. Минимални температури около 5°, максимални – до 11°.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца.

В планините

ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи от сняг. Ще духа до умерен север-североизточен, по най-високите върхове южен вятър, който през деня ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са преди обяд, на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.

Над Черноморието

ще бъде облачно. По южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 8°-9°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 13 мин. и залязва в 18 ч. и 7 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 54 мин.

Луната изгрява в 00 ч. и 41 мин. и залязва в 10 ч. и 35 мин. Фаза: един ден преди последна четвърт.

Подобни статии

Top