Времето: Остава облачно, жълт код за значителни количества валежи

Ще остане облачно.

На много места в страната ще има валежи: в Северозападна България – от дъжд и сняг, в останалите райони предимно от дъжд. Значителни ще са количествата в Рило-Родопската област. Ще духа слаб, след обяд в Източна и Южна България умерен вятър от юг-югоизток, в северозападните райони – от североизток. Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°; максималните, в по-голямата част от страната, ще са между 6° и 11°, в северозападните райони по-ниски – 2°-5°. През нощта срещу четвъртък валежите ще продължат.

 Валежите от дъжд в централните райони на Тракийската низина и Родопите ще се усилят. В сутрешните часове дъжд ще вали в югоизточните райони. В следобедните часове отново ще завали дъжд, главно в Рило-Родопския масив, като в районите над 1200 метра валежите ще бъдат от сняг. Привечер и преди полунощ главно в южните и източни райони на Родопите ще има значителни валежи от дъжд.

Жълт код е обявен за 4 области в страната.

В Благоевградска област кодът е за проливни дъждове, в Смолянска област – за опасно количество валежи и поледици, а за Кърджалийска и Хасковска области – за дъжд и силен вятър.

В Пловдив и Асеновград ще духа до умерен  вятър. Минималните температури ще бъдат между -1 и 4 градуса. Максималните температури ще бъдат между 6 и 12 градуса. Валежите ще продължат и през нощта.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи.

Над планините

ще е облачно. Ще има валежи от сняг, под около 1200 метра – от дъжд. Значителни ще са валежите в Рило-Родопската област. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад, който вечерта още ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра – около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието

ще е облачно, на места с валежи от дъжд. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 10°-12°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето е 3 бала.

На 23.01.2019 слънцето ще изгрее в 07:50 часа и ще залезе в 17:26 часа. Продължителност на деня 09:36 часа.

На 23.01.2019 луната ще изгрее в 20:23 часа и ще залезе в 09:31 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

Подобни статии

Top