Времето: Остава слънчево през деня, но утрото ще мразовито - DC news

Времето: Остава слънчево през деня, но утрото ще мразовито

времето

Ще е предимно ясно и почти тихо.

Минималните температури ще са от около 0° в отделни райони на Западна България, където ще се образува слана, до 10-13° по морския бряг. През деня ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над източните райони и сутринта на отделни места там ще има мъгла. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони – умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 19° и 24°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде слънчево и температурите оставт без съществена промяна. Утрото ще е студено за сезона с минимални температури около 4°. През деня ще се затопли с максимални температури около 23°.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, по най-високите части ще е от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.

Над Черноморието

облачността ще е променлива и валежи са малко вероятни. Сутринта в отделни райони ще има мъгла. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, на север от н. Калиакра – до 4 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 28 мин. и залязва в 19 ч. и 1 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 33 мин.

Луната изгрява в 5 ч. и 53 мин. и залязва в 18 ч. и 54 мин. Фаза: един ден преди новолуние.

Подобни статии

Top