Времето: Остава топло за края на декември, слънцето ще продължи да ни радва - DC news

Времето: Остава топло за края на декември, слънцето ще продължи да ни радва

времето

Ще продължи да духа до умерен, в Източна България и северно от планините и временно силен югозападен вятър.

Ще се задържи значително по-топло от обичайното за края на декември. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5° и 10°, в местата защитени от вятъра – между 0° и 5°. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, отново значително по-ниски в северозападните райони. Над по-голямата част от страната  ще бъде  ясно и предимно слънчево. Значителна ниска облачност ще има над северозападните райони, там ще се задържи тихо.

Жълт код за бурен вятър с пориви до 20-22 м/сек. е обявен за 14 области в страната. Това са Сливен, Ямбол, Кърджали, Хасково, Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Враца и Монтана.

В Пловдив и Асеновград времето остава без съществена промяна и продължава да се затопля. Минималните температури ще са около 3°, но през деня максималните стойности ще достигнат необичайно високи за този период температури. Те ще достигнат до 17°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за декември.

Над планините

ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над южните склонове от Рило-Родопската област, където на отделни места ще превали дъжд. Югозападният вятър временно ще отслабне и ще е силен до бурен. Топло за сезона време с максимална температура на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието

ще предимно слънчево. Ще духа умерен и временно силен вятър от юг-югозапад. Максимални температури на въздуха: 15°-17°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:57 часа и ще залезе в 17:01 часа. Продължителност на деня 9:03 часа.

Луната ще изгрее в 17:15 часа и ще залезе в 08:16 часа. Осветеност на диска в 0h UT 100 %. Фаза на луната: пълнолуние.

Подобни статии

Top