Времето: Остава топло за сезона, само по морето ще има мъгли

Времето над страната ще се задържи почти без промяна.

Ще бъде предимно слънчево, но в часовете преди обяд над Източна България ще има мъгла или ниска облачност. В сутрешните часове мъгла ще има и на места в котловините и низините от останалата част на страната. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Минимални температури между 7° и 12°. Максималните, в повечето райони, ще бъдат между 23° и 28°.

В Пловдив и Асеновград денят ще е слънчев и топъл за сезона. Утрото ще бъде по-хладно от вчера с минимални температури сутринта около 6°. През деня бързо ще се затопли и максималните стойности ще достигнат до 26°. 

Атмосферното налягане през деня още малко ще се понижи и ще бъде близко до средното за октомври.

Над планините

ще бъде слънчево и топло. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 15°.

Над Черноморието

ще има ниска облачност или мъгла. В следобедните часове видимостта временно ще се подобри, облачността ще намалее. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха: 19°-21°. Температурата на морската вода е 20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:39 часа и ще залезе в 18:45 часа. Продължителност на деня 11:06 часа.

Луната ще изгрее в 19:54 часа и ще залезе в 08:52 часа. Осветеност на диска в 0h UT 99 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

Подобни статии

Top