Времето: От всичко по малко – слънце, облаци и дъжд

Преди обяд в западните и централни райони временно облачността ще се разкъса, на места до слънчево време. Около и след обяд отново ще има валежи, като по-съществени количества ще има в Родопите, централните и източни райони на Средна гора и източните райони на Тракийската низина. В югоизточните райони в следобедните часове ще духа до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°-19°.

В Пловдив и Асеновград времето ще бъде облачно и дъждовно. Възможно е сутринта да се покаже и слънце. Минималните температури ще бъдат около 6°-7°, а максималните ще достигат до 18°.

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за април.

Над планините

ще преобладава облачно време с временни разкъсвания и намаления на облачността над масивите в Югозападна България. На много места ще има валежи от дъжд, само по най-високите части – от сняг. В отделни райони валежите ще са интензивни, след обяд в Рило-Родопската област – придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието

ще преобладава облачно време с валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър с източна компонента. Максималните температури ще са 12°-15°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето ще изгрее в 06:54 часа и ще залезе в 20:02 часа. Продължителност на деня 13:08 часа.

Луната ще изгрее в 10:07 часа и ще залезе в 00:18 часа. Осветеност на диска в 0h UT 21 %. Фаза на луната: първа четвърт.

Подобни статии

Top