Времето: От запад идва топъл въздух, температурите ще се повишат - DC news

Времето: От запад идва топъл въздух, температурите ще се повишат

Oблачността ще продължи да намалява, в повечето райони до ясно време.

Вятърът ще стихне. Сутринта на места ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между 3° и 8°, по-високи в югоизточните райони където облачността ще се задържи значителна, в София около 4°. През деня облачността ще е променлива, след обяд и вечерта на места главно в Западна България ще превали дъжд. С до умерен, на места в Западния Предбалкан и временно силен югозападен вятър ще нахлуе топъл въздух. Максималните температури ще са между 15° и 20°, по-ниски около поречието на Дунав, където ще духа слаб източен вятър. В София максимална около 15°.

В Пловдив и Асеновград времето ще остане без съществена промяна. Облачността ще е променлива, валежите постепенно ще спират. Минимални температури около 6 градуса, максимални – 16 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи значително по-ниско от средното за месеца.

Над планините

облачността ще е променлива, често значителна. На места главно в следобедните часове ще превали дъжд, по най-високите части на Рила – сняг. Ще духа умерен до силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 6°.

Над Черноморието

облачността ще е променлива, по-значителна по южното крайбрежие и на места там ще има превалявания от дъжд. Сутринта в отделни райони видимостта ще е намалена. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 14-18°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 22 мин. и залязва точно в 17 ч. Продължителността на деня е 9 ч. и 38 мин.

Луната в София изгрява в 0 ч. и 53 мин. и залязва в 14 ч. и 31 мин. Фаза на луната: два дни след последна четвърт.

Подобни статии

Top