Времето: Отново идват облаци и дъжд

От запад облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява, но все още без валежи.

В сутрешните часове на места в равнините ще се образува мъгла. През деня вятърът ще се ориентира от югозапад, ще се усили, особено в източната половина от страната и дневните температури слабо ще се повишат. Преобладаващите максимални температури ще бъдат 5° и 10°, а минималните – предимно между минус 5° и 0°.

В Пловдив и Асеновград времето ще е облачно. Минималната температура ще бъде около минус 2°, максималната ще достига до 7°. 

Атмосферното налягане ще се понижава и към края на деня ще бъде по-ниско от средното за декември.

Над планините

облачността ще се увеличава и вплътнява, но все още валежи не се очакват. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието

през деня от запад облачността, средна и висока, ще се увеличава. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 10°-11°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:38 часа и ще залезе в 16:54 часа. Продължителност на деня 9:16 часа.

Луната ще изгрее в 12:26 часа и ще залезе в 22:29 часа. Осветеност на диска в 0h UT 29 %. Фаза на луната: първа четвърт.

Подобни статии

Top