Времето: Отново облачно, с валежи от дъжд

времето

Ще преобладава слънчево време.

Около и след обяд облачността ще се увеличи, по-значителна ще е над югоизточната половина от страната, където на места ще превали дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен юг-югозападен вятър, който след обяд в Северозападна България ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 12° и 17°.Минималните температури ще са между 0° и 5°

 В Пловдив и Асеновград ще има промнелива облачност, очаква се отново на места да превали. Минималните температури сутринта ще са около 2 градуса. През деня ще се затопли и стойносттите на термомнетрите ще покзват около 14 градуса. 

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи.

Над планините

преди обяд облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна и на много места ще превали слаб дъжд, над 2000 м – слаб сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието

облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна и на много места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Температурите на въздуха ще бъдат между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 00 мин. и залязва в 19 ч. и 58 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 58 мин. Луната изгрява в 04 ч. и 41 мин. и залязва в 14 ч. и 05 мин. Фаза: два дни след последна четвърт.

Подобни статии

Top