Времето: Отново облаци и дъжд

Времето ще бъде предимно облачно.

В югозападната половина от страната валежите ще продължат, като на места там количествата ще са значителни. През деня източният вятър ще се усили и с него ще продължи да прониква студен въздух. Минималните температури ще са предимно между 4° и 9°, а максималните ще са между 8° и 13°, в Североизточна България, където ще има временни разкъсвания на облачността – до 16°-17°.

В Пловдив и Асеновград ще е облачно и ще превалява дъжд. Минималната температура ще бъде 8°, а максималната ще е около 11°. 

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня няма да се промени съществено.

Над планините

ще е облачно, с валежи, предимно от дъжд, но с понижението на температурите, границата дъжд-сняг вечерта ще падне до 1200 метра. На места в масивите от Югозападна България количествата ще са значителни. Ще духа умерен вятър от изток, по най-високите върхове на Рила и Пирин – от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е 4-5°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието

ще преобладава облачно време, но ще е почти без валеж. Над северните райони ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 12 и 14°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Слънцето ще изгрее в 06:36 часа и ще залезе в 20:14 часа. Продължителност на деня 13:38 часа.

Луната ще изгрее в 06:15 часа и ще залезе в 18:39 часа. Осветеност на диска в 0h UT 3 %. Фаза на луната: новолуние.

Подобни статии

Top