Времето: Отново облаци и дъжд

времето

Oт запад-югозапад бързо ще се заоблачи.

Ще духа до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°.  Още от сутринта от югозапад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от страната. В Северозападна България ще превалява мокър сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури – между 6° и 11°, в западната половина от Дунавската равнина – между 1° и 3°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно и дъждовно. Температурите отново тръгват надолу, но все още остават положителни. Минималните ще са около 1°, а максималните през деня ще бъдат около 8°.

Атмосферното налягане ще се понижава и до вечерта ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над планините

ще е предимно облачно и мъгливо. Ще започнат валежи от дъжд, над 1500 метра – от сняг. Ще духа силен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието

ще е предимно облачно, валежи ще започнат едва вечерта. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 9°-12°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Слънцето ще изгрее в 7:46 часа и ще залезе в 16:52 часа. Продължителност на деня 9:06 часа.

Луната ще изгрее в 1:02 часа и ще залезе в 13:52 часа. Осветеност на диска в 0h UT 36.7 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

Подобни статии

Top