Времето: Отново ще бъде слънчево и горещо - DC news

Времето: Отново ще бъде слънчево и горещо

Температурите ще продължат да се повишават

Отново ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в западната част на Дунавската равнина, временно до умерен северозападен вятър. Температурите ще продължат да се повишават и преобладаващите максимални ще бъдат от 34° в североизточните райони до 40° в крайните югозападни, в София около 35°.

Жълт и оранжев код за високите температури издаде НИМХ за 25 области от страната. В областите Видин, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Благоевград, Пазарджик и Пловдив предупреждението е от втора степен, а за останалите области от първа. Без предупреждение са областите Добрич, Варна и Бургас.

В Пловдив и Асеновград ще бъде слънчево и горещо. Минималните температури ще са около 16°, а максималните ще достигат отново до 38°.

Атмосферното налягане ще се задържи без промяна – малко по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще бъде слънчево. След обяд над масивите от Югозападна България ще има купеста облачност, но само на отделни места е възможно да превали. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 29°, на 2000 метра – около 22°.

Над Черноморието

ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще бъдат 28° – 31°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето изгрява в 6 ч. и 27 мин. и залязва в 20 ч. и 37 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 10 мин.

Луната изгрява в 6 ч. и 57 мин. и залязва в 21 ч. и 34 мин. Фаза: един ден след новолуние.

Подобни статии

Top