Времето: Отново става топло

Преди обяд облачността ще е разкъсана, предимно значителна.

След обяд ще намалява, най-късно вечерта над Източна България и над по-голямата част от страната ще се установи предимно слънчево време. През нощта ще е почти тихо, през деня ще духа слаб северен вятър. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7, дневните ще се повишат и максималните ще са от 14° до 19°.

В Пловдив и Асеновград времето ще е предимно слънчево, с разкъсана облачност. Минималната температура ще бъде 4°-5°, а максималната ще достига до 18°. 

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините

преди обяд облачността ще е предимно значителна, но вероятността за валежи е малка. По-късно през деня ще намалява и над повечето райони ще се установи предимно слънчево време. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

По Черноморието

облачността ще е разкъсана, предимно значителна, едва привечер ще намалява. Преди обяд ще духа слаб до умерен вятър със северна компонента, който до вечерта ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 12° и 15°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето днес изгря в 06:27 часа и ще залезе в 18:41 часа. Продължителност на деня 12:14 часа.

Луната ще изгрее в 20:28 часа и ще залезе в 07:32 часа. Осветеност на диска в 0h UT 99 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

Подобни статии

Top