Времето: Половин България остава в мъгла

Инверсиите в страната ще се усилят още.

На много места в равнините, котловините и около реките ще има мъгли или ниска облачност, които ще се задържат почти през целия ден. Там дневните температури ще останат ниски, предимно между 2° и 7°, докато в планинските райони ще бъде слънчево и с високи температури – до 10°-12°. Минималните температури, в повечето райони, ще бъдат между минус 5° и 0°.

В Пловдив и Асеновград ще има мъгла, която ще се задържи почти през целия ден. Сутринта ще бъде мразовита с минимални температури около минус 4°. През деня живакът на термометрите ще се повиши с няколко градуса и в обедните часове ще достигне до положителните 4°. 

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

Над планините

ще бъде слънчево със слаб източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието

ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места ще има мъгла. След обяд ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7° и 9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето ще изгрее в 7:55 часа и ще залезе в 17:16 часа. Продължителност на деня 9:21 часа.

Луната ще изгрее в 22:55 часа и ще залезе в 11:06 часа. Осветеност на диска в 0h UT два дни преди последна четвърт %. Фаза на луната: последна четвърт.

Подобни статии

Top