Времето: Посрещаме новата седмица със слънчево и топло време

времето

Ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност над Западна България. В сутрешните часове на места в източните райони от страната ще има ниска слоеста облачност. Ще продължи да духа слаб до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са от 8° – 10° в котловините от Западна България до 14° – 16° на места в Дунавската равнина. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°.

В Пловдив и Асеновград денят ще започне с предимно облачно време. По обед за кратко ще изгрее слънце, но следобед отново ще се заоблачи. Валежи не се очакват. Остава  топло за сезона. Минималните температури ще са около 9°, максимални -22°. 

Атмосферното налягане ще остане малко по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над масивите от Западна България, но ще остане почти без валежи. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието

ще е предимно слънчево. Ще духа умерен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха 20°-22°. Температурата на морската вода е около 17°. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

На 29.10.2018 слънцето ще изгрее в 06:56 часа и ще залезе в 17:24 часа. Продължителност на деня 10:28 часа.

Подобни статии

Top