Времето: Предимно облачно и дъждовно - DC news

Времето: Предимно облачно и дъждовно

времето

Времето ще бъде предимно облачно.

В повечето райони, главно в Западна България, ще има валежи от дъжд. В крайните югозападни райони и Родопите валежите ще са по-интензивни. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България – временно силен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 2° и 7°, в София – около 4°, максималните – между 7° и 12°, в София – около 7°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно, ще превалява и дъжд. Минималните температури ще бъдат около 6°, а максималните ще достигат до 9°. 

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още ще се повиши.

Над планините

ще бъде предимно облачно, в масивите в западната половина от страната – с валежи от сняг, под около 1000 метра – от дъжд. В Рило-Родопската област валежите ще са временно интензивни. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието

ще е предимно облачно, на отделни места е възможно да преръми слабо. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 9°-10°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 50 мин. и залязва в 17 ч. и 26 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 36 мин.

Луната в София изгрява в 9 ч. и 19 мин. и залязва в 19 ч. и 29 мин. Фаза на луната: два дни след новолуние.

Във вторник

вятърът от изток-североизток ще отслабне. Ще започне понижение на температурите, което ще продължи и през следващите дни. Ще бъде предимно облачно, на места, главно в Западна България, със слаби валежи; със застудяването в западната част от Дунавската равнина и високите полета дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

В сряда

ще остане предимно облачно, почти без валежи. Минималните температури ще са около нулата, максималните в повечето места – между 0° и 5°.

Подобни статии

Top