Времето: Предимно слънчево, облачността ще се разкъса

времето

През деня над страната облачността ще е разкъсана, на много места – до предимно слънчево време.

По-значителна ниска слоеста облачност  деня или мъгла ще има над Югозападна България, но още преди обяд ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб северозападен, в Източна България – североизточен вятър. Минималните температури ще са между 5° и 10°. Максималните ще са предимно между 15° и 20°. През нощта срещу сряда над югозападните и източните райони от страната облачността отново ще се увеличава и вплътнява.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност с повече слънчеви часове. Минимални температури около 10°, максимални – до 20°. 

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

Над планините

Сутринта над масивите от Западна и Централна България ще има значителна облачност, а върховете ще са в мъгла. Около обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява, видимостта ще се подобри и след обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 4°.

По Черноморието

Сутринта, главно по южното Черноморие, ще има ниска слоеста облачност или мъгла, но бързо ще се разкъса и намалее. През деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен, след обяд – североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14° – 18°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 45 мин. и залязва в 18 ч. и 38 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 53 мин.

Луната залязва в 6 ч. и 13 мин. и изгрява в 18 ч. и 27 мин. Фаза: един ден преди пълнолуние.

Подобни статии

Top