Времето: Предимно слънчево, повече облаци на изток

Времето ще бъде предимно слънчево с по-значителна облачност преди обяд над източните райони.

Сутринта на места по поречията на реките ще има мъгли. Ще духа слаб, в Североизточна България до умерен запад-северозападен вятър. Минималните температури ще са от около 0° до 7°-8°. Максималните температури ще са между 8° и 13°.

В Пловдив и региона времето ще бъде слънчево, с разкъсана облачност. Минималните температури ще бъдат около 3°, а макссималните ще достигат до 13°. 

Атмосферното налягане ще се повишава и вечерта ще достигне средното за януари.

Над планините

ще бъде предимно слънчево, с повече облаци сутринта над масивите от Източна България. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра – около 6°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието

облачността ще намалее до предимно слънчево. Сутринта на отделни места все още ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в северните райони – до умерен запад-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2 бала, преди обяд на север до 3 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:57 часа и ще залезе в 17:03 часа. Продължителност на деня 9:05 часа.

Луната ще изгрее в 19:22 часа и ще залезе в 09:52 часа. Осветеност на диска в 0h UT 96 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

Подобни статии

Top