Времето: Предимно слънчево, температурите в големи граници

Над почти цялата страна ще се изясни и вятърът ще стихне.

Минималните температури ще са от минус 8-9° на места в Западна България и затворените котловини до 2-4° по морския бряг. Ще е предимно слънчево. На места в Горнотракийската низина и по поречието на Дунав ще има мъгли. След обяд от запад ще се увеличава високата облачност, а до вечерта ще се вплътни и снижи. Ще духа слаб до умерен южен вятър и с него температурите ще започнат да се повишават. Максималните ще са от 3-4° в районите с по-трайни мъгли, до 12-13° на места в Източна България и северно от планините, където южният вятър ще е по-силен.

В Пловдив и Асеновград облачността ще бъде променлива, по-често значителна. Сутринта ще бъде мразовито с отрицателни минимални температури около 2 градуса под нулата. През деня ще се затопли до +7 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над планините

ще преобладава слънчево време. След обяд облачността, предимно средна и висока ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа умерен и силен югозападен вятър и с него температурите ще се повишат. Максималната на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието

ще е предимно слънчево, сутринта на отделни места с мъгли. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максимална температура на въздуха 10-13°, близка до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 45 мин. и залязва в 16 ч. 53 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 8 мин.

Луната в София изгрява в 12 ч. и 27 мин. и залязва в 22 ч. и 41 мин. Фаза: два дни преди първа четвърт.

Подобни статии

Top