Времето: Предимно слънчево, жълт код за студ и слани на запад

Времето ще бъде предимно слънчево.

Сутринта ще бъде студено с минимални температури между 2° и 7°, по високите полета и в котловините и по-ниски и там ще се образува слана. На места в равнините видимостта ще бъде намалена. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°.

Жълт код за опасно ниски минимални температури в 8 области в Западна България обяви НИМХ. Опасността е за областите Видин, Враца, Монтана, София град, София област, Перник, Благоевград и Кюстендил. В тези области има опасност да се образуват слани.

В Пловдив и региона времето ще бъде предимно слънчево. Сутринта минималните температури ще са ниски – около 6°. По обяд и следобед термометрите ще достигнат до 16°. 

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде по-високо от средното за октомври.

Над планините

ще бъде предимно слънчево. Вятърът значително ще отслабне. Максимална температурата на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието

ще бъде предимно слънчево със слаб вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 17°-18°. Температурата на морската вода е около 22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:45 часа и ще залезе в 18:36 часа. Продължителност на деня 10:50 часа.

Луната ще изгрее в 10:48 часа и ще залезе в 20:36 часа. Осветеност на диска в 0h UT 11 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.

Подобни статии

Top