Времето: Преминава студен фронт, ще превалява от запад към изток

времето

През деня с преминаването на студен атмосферен фронт от запад на изток на места ще превали дъжд.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Минималните температури ще са от 1°-2° в северозападните райони до 10°-12° в Предбалкана и по Черноморието. Максималните температури ще са от 5°-8° в северозападните райони, до 14°-16° в източните, където през по-голямата част от деня ще духа югозападен вятър.

В новогодишната нощ в Източна България все още ще превалява, но до сутринта и там валежите ще спрат. В по-голямата част от страна вятърът ще стихне, но в североизточните райони ще е все още до умерен от северозапад. Температурите в полунощ ще бъдат между 2° и 7°, в Източна България – до 10°-12°.

В Пловдив и Асеновград времето ще е променливо. Сутринта облаците над Пловдив ще се разкъсат и ще изгрее слънце. Следобед ще се заоблачи, възможно е и да превали. Минималните температури ще бъдат около 4°, а максималните ще достигат до 16°. 

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца – вечерта от запад ще започне да се повишава.

Над планините

облачността ще е значителна. Ще превалява дъжд, над 1700 метра – сняг. Ще духа силен до бурен югозападен вятър. След обяд в масивите от Западана България вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра – около 6°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието

преди обяд ще е предимно слънчево, след обяд облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще продължи да духа умерен югозападен вятър. В новогодишната нощ ще превали дъжд, а вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 13°-16°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 2-4 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:57 часа и ще залезе в 17:02 часа. Продължителност на деня 9:04 часа.

Луната ще изгрее в 18:15 часа и ще залезе в 09:07 часа. Осветеност на диска в 0h UT 99 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

Подобни статии

Top