Времето: Пролетните температури стават още по-високи

Преди обяд ще е предимно слънчево със слаб югозападен вятър; видимостта в равнините ще се подобри.

След обяд от север облачността ще се увеличава и вплътнява, и вечерта на места в североизточната половина от страната ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в източната половина от страната – от североизток, ще е умерен и временно силен, и с него ще започне да нахлува студен въздух. Ще е все още топло с максимални температури между 15° и 20°. През нощта срещу неделя със застояването на много места в Североизточна България и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

В Пловдив и Асеновград ще бъде слънчево и топло за това време на годината. Максималните температури ще достигнат до 20 градуса. Утрото ще започне със студено време и минимални температури около 1 градус. 

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде близко до средното за месеца. Вечерта от северозапад ще започне да се повишава.

Над планините

ще преобладава слънчево време. След обяд от север облачността ще се увеличава и вплътнява, и до вечерта на места ще превали дъжд, над 2000 метра – сняг. Ще духа силен северозападен вятър и температурите ще се понижават. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието

денят ще започне с предимно слънчево време, но след обяд от север облачността ще се увеличава и вплътнява, и до вечерта на места ще превали дъжд. Преди обяд ще духа слаб югозападен вятър, а след пладне вятърът ще се ориентира от североизток, ще е умерен до силен. Привечер и през нощта срещу неделя значително ще застудее. Максимални температури на въздуха: 12°-17°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала с тенденция вечерта да се усилва.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 5 мин. и залязва в 18 ч. и 14 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 9 мин.

Луната залязва в 7 ч. и 31 мин. и изгрява в 18 ч. и 23 мин. Фаза: пълнолуние.

Подобни статии

Top