Времето: Пролетта през февруари продължава

времето

Времето ще бъде предимно слънчево.

В сутрешните часове на места в низините, котловините и по поречието на Дунав ще има мъгла или ниска облачност. Преди обяд ще бъде почти тихо, а около и след пладне ще се появи слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 13° и 18°, в София 15°.

В Пловдив и Асеновград  денят ще започне с променлива облачност. През деня слънцето бързо ще се покаже и максималните температури ще са около 16°. Утрото ще е студено с температури около 0°. 

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще се доближи до средното за месеца.

Над планините

ще бъде слънчево. Ще духа умерен, след обяд до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието

в сутрешните часове ще е с ниска облачност или мъгла, а около и след обяд ще е слънчево. Ще бъде почти тихо. Максимални температури между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:21 часа и ще залезе в 18:00 часа. Продължителност на деня 10:39 часа.

Луната изгря в 03:46 часа и ще залезе в 13:04 часа. Осветеност на диска в 0h UT 26 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

Подобни статии

Top