Времето: Променлива облачност и дъжд

Ще е почти тихо.

Минималните температури ще са между минус 2° и 3°. Облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна. В северозападните райони ще превали слаб дъжд. След обяд на места и в планинските райони ще превали, а от северозапад облачността ще намалява. Ще духа слаб запад-югозападен вятър, след обяд за кратко в западната половина от страната ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°.

В Пловдив и Асеновград облачността ще е променлива, ще има слънчеви часове, но валежи са малко вероятни. Минимални температури около нула градуса, максимални – 14 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над планините

облачността ще е променлива, след обяд в масивите от Западна България с превалявания от дъжд, над 1500 метра – от сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието

облачността ще е променлива. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 42 мин. и залязва в 18 ч. и 31 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 49 мин.

Луната изгрява в 7 ч. и 07 мин. и залязва в 18 ч. и 32 мин. Фаза: новолуние.

Подобни статии

Top