Времето: Променлива облачност и слънце, сутринта – мъгли

Сутринта на места по поречието на Дунав и в източните райони от страната видимостта ще бъде намалена от мъгла.

Минималните температури ще са между 2° и 7°. В София минималната температура ще е около 3°. Утре преди обяд видимостта ще се подобри, мъглата ще се разсее и над страната ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Лудогорието – временно силен вятър от запад. Максималните температури ще са предимно между 12° и 17°, в София – около 14°.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност до слънчево време. През деня ще бъде топло. Минималните температури сутринта ще бъдат около 11°, а максималните следобед ще достигат до 14°. 

Атмосферното налягане ще се понижи и де се доближи до средното за месеца.

Над планините

ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра 10°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието

облачността ще бъде предимно значителна, но без съществени валежи. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 11°-13°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 57 мин. и залязва в 17 ч. и 5 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 7 мин.

Луната изгрява в 8 ч. и 51 мин. и залязва в 17 ч. и 43 мин. Фаза: един ден след новолуние.

Подобни статии

Top