Времето: Променлива облачност и слънце в първия ден на Новата 2020 година

Ще продължи да нахлува студен въздух

В първия ден на 2020 година над страната ще има променлива облачност, над много райони често намаляваща до слънчево. Ще духа до умерен северозападен, в Източна България временно силен северен вятър, с който ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури сутринта ще бъдат между минус 3° и 2°. Максималните ще варират между 3° и 8°.

В Пловдив и Асеновград ще е има променлива облачност, но и слънцето ще се покаже. Минималната температура ще бъде около 2°, а максималната ще достига до 8°. 

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня ще се повишава.

Над планините

по-значителна облачност ще има в сутрешните часове, когато на отделни места ще превали слаб сняг. През деня облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа силен и бурен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра – около минус 7°.

Над Черноморието

ще има променлива облачност, значителна в сутрешните часове. Ще духа умерен, временно силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 6° и 8°, температурата на морската вода е между 9° и 11°. Вълнението на морето ще бъде 3 – 4 бала.

Подобни статии

Top