Времето: Променлива облачност, идва по-хладно време

Облачността ще остане променлива, след обяд по-често значителна

и на отделни места в планинските и източните райони ще превали слаб дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа предимно слаб,  до умерен северозападен, в източните райони – северен вятър, с който ще проникне малко по-студен въздух. Минималните температури ще са от 1° до 6°, максималните – между 12° и 17°.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност, ще бъде с 2-3 градуса по-хладно. Минималните температури сутринта ще са около 6 градуса, максималните – 16 градуса.

Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от средното за месец март.

Над планините

облачността ще е променлива, след обяд по-значителна и на места ще превали слаб дъжд, над около 1500 метра – сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, с който ще нахлуе по-студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието

облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места, главно по Северното Черноморие, слабо ще превали. Ще духа до умерен, предимно северозападен вятър, който за кратко след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 12°-13°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 14 мин. и залязва в 19 ч. и 49 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 35 мин.

Луната залязва в 7 ч. и 52 мин. и изгрява в 20 ч. и 47 мин. Фаза: един ден след пълнолуние.

Подобни статии

Top