Времето: Променлива облачност, на места ще превали слаб дъжд - DC news

Времето: Променлива облачност, на места ще превали слаб дъжд

Днес ще има променлива облачност.

Само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в отделни котловинни полета малко по-ниски и има опасност от слани; по-високи ще са температурите по Черноморието до 10°-12°, в София около 3°. Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°, в София 14°-15°.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност. Ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са около 10°, а максималните ще достигат до 19°. 

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. През деня слабо ще се понижи.

Над планините

ще има променлива, по-често значителна облачност и на места ще превали слаб дъжд, над около 1800 сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра – около 1°.

Над Южното Черноморие

ще бъде предимно облачно с валежи, които след обяд ще спрат, а облачността ще се разкъса. По северното крайбрежие ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максимални температури: 18°-20°. Температурата на морската вода от 15° северното крайбрежие до 22° по най-южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 14 мин. и залязва в 19 ч. и 23 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 8 мин.

Луната в София изгрява в 3 ч. и 10 мин. и ще залязва в 18 ч. и 17 мин. Фаза на луната: четири дни преди новолуние.

В петък

ще има променлива облачност, на места с валежи от дъжд, предимно слаби; в планините над 1800 метра ще превалява сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Ще бъде хладно за периода, с минимални температури в повечето места между 4° и 9° и максимални – между 15° и 20°.

Настъпва есенното равноденствие. Есента идва в 4:03 ч. на 23 септември.

През почивните дни

и в началото на новата седмица ще бъде предимно слънчево. В събота главно над източната половина от страната ще има временни увеличения на облачността, без валежи, а вятърът ще остане от запад-северозапад, през втората половина от деня ще се завърта към югозапад.

Подобни статии

Top