Времето: Променлива облачност, почти без валежи

Облачността ще е променлива, до обяд по-често значителна, но ще е почти без валежи.

Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина – умерен от запад-северозапад; през деня ще отслабне и ще придобие южна компонента. Минималните температури ще са от 4° до 9°, за София – към 5°, дневните слабо ще се понижат и максималните ще са между 9° и 14°, за София – около 10°.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност до слънчево време. Минималните температури ще бъдат високи – около 9°, а максималните ще достигат до 14°. 

Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините

облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна, но само на отделни места ще превали слабо. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 7°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието

облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали слабо. Преди обяд вятърът ще е до умерен от север-северозапад, до вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 8°-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 57 мин. и залязва в 17 ч. и 3 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 6 мин.

Луната изгрява в 6 ч. и 52 мин. и залязва в 15 ч. и 50 мин. Фаза: новолуние.

Подобни статии

Top