Времето се разваля, от запад на изток започват валежи - DC news

Времето се разваля, от запад на изток започват валежи

Времето ще е предимно облачно.

От запад на изток ще има валежи от дъжд, като до края на деня дъжд ще завали и в крайните югоизточни райони. По-значителни количества ще има главно в централните северни райони. Минималните температури сутринта ще са между 3° и 8°, в София – около 4°. До вечерта вятърът ще се обърне от север-североизток, в Източна България ще е предимно умерен. С него ще започне да нахлува хладен въздух и максималните температури ще са между 11° и 16°, в София – около 10°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно, възможно е и да превали дъжд. Минималните температури ще бъдат около 3°, а максималните ще достигат до 16°. 

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

Над планините

времето ще е облачно и дъждовно, над 1200 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Дневните температури ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието

облачността ще е значителна. След обяд в северните райони ще завали дъжд, който до края на деня ще обхване и Южното Черноморие. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който постепенно ще се ориентира от север-североизток и ще се усили. Максималните температури ще са 14°-16°. Температурата на морската вода ще е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 13 мин. и залязва в 17 ч. и 07 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 53 мин.

Луната в София залязва в 10 ч. и 17 мин. и изгрява в 18 ч. и 55 мин. Фаза на луната: три дни след пълнолуние.

В събота

ще бъде предимно облачно. На места все още ще има и валежи, предимно слаби. Вятърът ще е от изток-североизток, в Източна България до умерен. Температурите ще останат без съществена промяна.

В неделя

ще е без валежи, облачността ще се разкъсва и ще намалява; по поречието на Дунав ще бъде мъгливо. Вятърът ще отслабне и ще стихне.

Подобни статии

Top