Времето се разваля за ден-два, ще бъде облачно, но остава топло

Сутринта вятърът временно ще стихне и на отделни места в низините ще се образуват мъгли.

Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София около 0°. През деня облачността ще се увеличава и след обяд над повечето райони ще е значителна. Вечерта на места, главно в Рило-Родопската област, ще превали дъжд, над 1300 метра – сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър, който отначало в Източна България, а до вечерта в цялата страна ще се обърне от изток-североизток. Дневните температури ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 9° и 14°, в София – около 9°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно, но ще остане топло. Минималните температури ще бъдат около 2°, а максималните – до 14°. 

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още ще се повиши.

Над планините

преди обяд ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност и ще духа слаб северозападен вятър. В следобедните часове вятърът ще се ориентира от изток, а облачността ще се увеличи и вплътни. Вечерта на места в масивите от западната половина от страната ще превали слаб сняг, под 1300 метра – дъжд. Температурите ще сe понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието

облачността ще е променлива, по-значителна след обяд. Без валежи. Сутринта ще е почти тихо, а през деня ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 8° в северните до 13° в южните райони. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето сутринта ще е 1-2 бала, след обяд ще се усили до 3 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 28 мин. и залязва в 17 ч. и 53 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 24 мин.

Лунатазалязва в 4 ч. и 53 мин. и изгрява в 13 ч. и 35 мин. Фаза: четири дни преди пълнолуние.

Подобни статии

Top